Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2008 11:22 - За маршрутките и самотата
Автор: denij Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2802 Коментари: 7 Гласове:
0



    Е най- накрая дойде и моят ред да споделя впечатленията си за софийските маршрутки. То аз все бях чувала за това транспортно „явление” в столицата, но друго е, когато човек сам се докосне до нещата. Та оня ден реших, че за да стигна до гарата най- добре ще е да си хвана маршрутка. За тази цел станах раничко, абе направо по тъмно и чинно зачаках на най- близката спирка.По едно време се отчаях, защото чакането си беше епично, но пък не скучах дълго, защото имах честта да се „срещна” с група пияни младежи, които безуспешно правеха опити да се крепят взаимно. Ала дали все пак успяха, не можах да разбера, защото най- после петицата дойде (само да уточня, че това е една от най- често използваните маршрутки от студентите, напускащи или пристигащи в Студентски град). Но тук дойде и интересната част- превозното средство беше претъпкано до толкова, че се чудех как още не се е „пръснало по шевовете” ( в случая май по заварките или нещо такова  трябва да е :)). Тука даже като се замисля приказката за „Дядовата ръкавичка” трябва малко да се перефразира на „Софийската маршрутка” И въпреки всичко все пак се намери някой и друг сантиметър  за моя милост, та имах щастието да се кача (добре, че нямах почти никакъв багаж в себе си, че иначе сигурно трябваше да го сложа в скута на шофьора). Така започна пътуването ми из нощна София. Не мога да ви опиша какво преживяване беше само :).............. Притиснат си отвсякъде, което понякога води и до моментно задушаване, но пък това те кара да оцениш всяка глътка въздух, която от време на време си поемаш ( както се пееше в една моя любима песен „...Every breath you take…”). Да не говорим, че в един момент получаваш лекко изтръпване на ръцете ( леко, леко- до степен нечувствителност) в неистовото си желание да се задържиш и да не изхвърчиш през прозореца при някое от многото натискания на спирачките. А какво да кажа за компанията наоколо, толкова много хора сте и по завоите си ставате толкова близки, че чак трябва да се внимава да няма последици след около девет месеца : ) Абе с други думи романтика отвсякъде..... И тъкмо си разсъждавах над всичко това, когато се заслушах в радиото, тоест в музикалния фон на преживяването ни. Не знам точно коя от родните фолк певици беше, но чух само, че пее за някаква вечерна самота...... Ала тук вече не мога да се съглася, много моля, каква самота бе жена, ти явно не си се качвала в маршрутка?! : ) Ми така де, почувстваш ли се самотен/на се мяташ на едно автобусче и там народ  всякакъв, колкото ти душа иска ( в повечето случаи не иска де, ама както и да е). Както се казва две в едно- хем транспортно средство, хем лек срещу самотата : ). Даже се чудя дали да не патентовам откритието си, че да не би някой да ме изпревари и видите ли да ми открадне хрумването : )

    Та това беше за сега от мен, повече хрумвания очаквайте другия път, а до тогава, ако се почувствате смотни предполагам се досещате какво трябва да направите : )......

 



Тагове:   маршрутките,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. albizia - А днес в същата тази петица беше н...
28.09.2008 14:10
А днес в същата тази петица беше наистина самотно. Чисто новичка, лъскава и... празна. Пътувахме си двама души чак до зимния дворец и направо ми дожаля за шофьора, който едва ли не ни направи частно возене. За да не ни убие тишината, беше пуснал някаква електронна музика, от което ми стана още по-тегаво за човечеца.
Въпрос на късмет. Тъкмо за "добре дошли". Отново в добрия стар Студентски град :)
цитирай
2. denij - Еми имали сте късмет- ти и другия ...
28.09.2008 15:15
Еми имали сте късмет- ти и другия човек:) Но не унивай, скоро всичко ще си дойде на мястото и няма да е никак самотно.......
цитирай
3. анонимен - aFriendOfDeni
28.09.2008 16:43
A az se pritesnqvam,4e 6te ti e tajno i samotno bez men v Sofiq :D 4uvstvam se po-dobre kato znam za mar6rutkite, taka da se kaje ;)
цитирай
4. denij - Хах, то пак ще ми е мъчно. . . . . . . Но ще ...
28.09.2008 17:44
Хах, то пак ще ми е мъчно....... Но ще отскоча за някой волейболен мач до Варна и така ще направя и едно гости :)
цитирай
5. didim - а,
28.09.2008 18:32
до Сливен няма ли да отскочиш???
Тук си нямаме маршрутки и ни е самотно :-)
цитирай
6. denij - Абе и до там ще отскоча, ама ще видим ...
28.09.2008 19:28
Абе и до там ще отскоча, ама ще видим кога . Пък виж, щом нямате маршрутки ето ти идея за бизнес :)
цитирай
7. анонимен - :)
11.11.2008 19:19
men puk oshte ne sa mi izrasnali mudreci m***mu
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denij
Категория: Лични дневници
Прочетен: 256029
Постинги: 57
Коментари: 465
Гласове: 3557
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930