Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2008 10:25 - Убийствена жестокост
Автор: denij Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1852 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                           

                                                            ***

         По принцип се стремя да избягвам драматичните и дълбокомислени теми в моя блог, ама какво да се прави, невинаги се получава, защото реалният живот не е само смях и закачки. Докато пишех миналия си постинг, си мислех, че държавата ни е благодатно място за живеене основно за кучешките представители, визирам най-вече бездомните такива. Но уви, явно отново съм грешала. И то не защото кучетата ни не се справят добре в тези условия, а защото хората отново казваме тежката си дума, или по-скоро показваме “тежката” си ръка.

      Кое ме наведе на тези мисли ли? – ами кучето, което лежеше убито близо до входа ми. Само се чудя какво толкова е сторила тази животинка, че да заслужи подобна участ. А да, сетих се - просто не се е родила на правилните географски ширини. Тук добротата отдавна не се цени, а жестокостта е превърната в “ необходимо и достатъчно условие” за оцеляване. Колкото по-вулгарен и безчувствен си, толкова по-добре, защото страхът и разрушенията, които оставяш след себе си, предизвикват някакъв странен вид възхищение у другите. Често съм се питала защо е така, но може би основна роля играе Стокхолмския синдром (за тези, които не са запознати, това е състояние, в което жертвата не мрази, а тъкмо обратно - симпатизира на своите мъчители). Само не знам защо толкова много се изненадваме, когато по новините съобщят за поредния акт на насилие. Достатъчно е да се загледаме във все по-жестоките игри на децата и ще успеем да си обясним ставащото. То така се започва - днес убиваш куче, утре човек и постепенно преминаваш допустимата граница. Но тук, мисля си, идва фигурата на възрастните. Ехо, родители, събудете се! Вярно, че и вашата не е лека, защото трябва да изкарвате средства за препитание, но и всичките пари на света не могат да купят нов морал и съвест на вашето дете. А кое е по ценно? Отговорът на този въпрос оставям на вас и простете, ако съм изгубила от ценното ви време, в което е можело да изкарате още някой и друг лев....



Тагове:   жестокост,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. satory - Смятам, че още с това убийство чо...
29.02.2008 10:29
Смятам, че още с това убийство човека извършил го е прекрачил границата. След нея няма значение дали ще убива животни или хора. Истината е, че вече жертвите са по-скоро хората. Не искам да омаловажавам страданието ти за бедното същество, никой не е имал право да отнема живота му, но все пак е жалко, че изпитваме жал само към мъртвите кучета. Хората, които умират са без значение сякаш. Лек ден и поздрави.
цитирай
2. denij - Виж satory, аз не казвам, че изпи...
29.02.2008 10:33
Виж satory, аз не казвам, че изпитвам жал само към кучето, а по-скоро към това, в което се превръща обществото ни и затова какъв път човек изминава, за да прекрачи границара и да посегне на човек. Защото съгласи се, че все от някъде се започва.
Благодаря много за мнението ти :)
цитирай
3. didim - ама, мъниче
01.03.2008 09:26
много добре е написано. Обаче си поръчвам този път нещо весело - моляяяяя!
цитирай
4. анонимен - aFriendOfDeni
01.03.2008 21:43
Abe vsi4ko e precakano... Istinata e,4e veroqtno mnogo hora osven teb sa vidqli gorkoto ku4e i sa se trognali,no vaprosat e kolko sa mu obarnali vnimanie, dokato e bilo jivo? Trqbva da umre6,za da ti se obarne eventualno vnimanie. Eto primera- vseki e vperil o4i v umrqlata ni darjava... Ako vzeme da jivne edva li nqkoi 6te i se zabi tolkova..nz ve4e. Badete 6tastlivi i ne se smu6tavaite da spodelqte 6tastieto i blogovete si s drugite :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: denij
Категория: Лични дневници
Прочетен: 255285
Постинги: 57
Коментари: 465
Гласове: 3557
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031